Goran Knežević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke

Predsednik Gradskog i Okružnog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu

Potpredsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke

Doskorašnji ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i bivši gradonačelnik Zrenjanina


Srbija na sudu, ministar na plaćenom ručku
Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede (prilog), Vlada Republike Srbije zabranila je u jesen 2012. godine izvoz šećerne repe iz Srbije (prilog). Ova odluka je značajno olakšala posao domaćih šećerana jer su na taj način ostale bez konkurencije u otkupu šećerne repe od poljoprivrednika, a svakako je najveću korist imala "MK Group" Miodraga Kostića (link).
Pojedine šećerane iz Hrvatske su sa srpskim poljoprivrednicima ranije ugovorile, a neke čak delom i avansno platile šećernu repu po većoj ceni od one koju je "MK Grupa" plaćala, ali do realizacije tog posla nije došlo zbog zabrane izvoza šećerne repe iz Srbije, pa su najveću štetu pretrpeli poljoprivrednici (link).
Hrvatska je uputila protestne note Srbiji, a hrvatske šećerane su najavile tužbe protiv Srbije i zahtev za naknadom štete (link).

Prvog dana 80. međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, 18.05.2013. godine, domaćin brojnim delegacijama
(ministri poljoprivrede i ambasadori zemalja iz regiona, predstavnici Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, najviši zvaničnici Grada Novog Sada, najveći izlagači na sajmu...) bio je srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević. Svečani ručak koji je Ministarstvo poljoprivrede organizovalo za stotinak zvanica u novosadskom restoranu "Zak", na očigled svih gostiju platio je Miodrag Kostić.

Goran Knežević i Miodrag Kostić su saradnici još iz vremena dok su obojica bili članovi Demokratske stranke.

<<<< prethodno

sledeće>>>>