Goran Knežević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke

Predsednik Gradskog i Okružnog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu

Potpredsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke

Doskorašnji ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i bivši gradonačelnik Zrenjanina

Izbor ucenjivača za direktora državnog fonda

Goran Knežević, u svojstvu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predložio je Vladi Republike Srbije imenovanje Saše Ždrnje za direktora Kompenzacionog fonda Republike Srbije (prilog).

Saša Ždrnja je član Demokratske stranke (link) kojeg je Goran Knežević stavio na visoku poziciju kandidata za odbornike liste "Pokrenimo Zrenjanin - Tomislav Nikolić"
na majskim izborima 2012. godine. Ždrnji se posrećilo pa je većina koju je SNS ostvarila u gradskom parlamentu bila vrlo tesna, tako da je svaki odbornički glas bio veoma vredan. Odmetnuvši se odmah nakon dobijanja odmorničkog mandata od SNS, i predstavljajući se kao lider nepostojeće stranke "Pokret napred Banat" (link), Ždrnja je pred svako zasedanje skupštine Grada Zrenjanina ispostavljao Goranu Kneževiću nove uslove za lojalnost, a oni su uglavnom bili kadrovska postavljenja njegovih prezimenjaka. Saša Ždrnja imenovan je za Pomoćnika predsednika Skupštine grada - funkciju koja ne postoji po Zakonu o lokalnoj samoupravi, ali je u Zrenjaninu za njega uspostavljena izmenom Poslovnika o radu Skupštine grada (link). Njegovu suprugu, Mariju Ždrnja, Skupština grada Zrenjanina imenovala je za člana Upravnog odbora Turističkog centa Grada Zrenjanina (link), a njegovu sestru, Natašu Ždrnja, za člana Gradske izborne komisije (link). Velik broj članova SNS u Zrenjaninu otvoreno je protestvovao zbog Kneževićeve popustljivosti na ucene ovog odbornika (prilog).
Pošto listi želja Ždrnje nije bilo kraja, Goran Knežević je našao volšebno rešenje da ga ukloni s mesta odbornika - predložio ga je Vladi Republike Srbije za direktora Kompenzacionog fonda.
Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Mlađan Dinkić i svi ostali članovi Vlade glasali su za ovaj Kneževićev predlog (link), ne znajući da se on pred njima našao samo da bi Saša Ždrnja napustio Skupštinu grada Zrenjanina, prelaskom na dužnost državnog direktora u Beogradu.


<<<<prethodno

sledeće>>>>